2025-01-08
屯门都可以有好好味嘅法式餐厅。呢间位于黄金海岸嘅法式餐馆环境幽静,重点系对住大海‼️感觉非常chill ,特登book咗佢同friend子食生日饭🥰套餐选择有平有贵,最平嘅每人大概$300,最贵嘅$1000左右,我就经OpenRice订座,食满$600送一只黑松露南非鲍鱼,性价比都好高💯我哋叫咗尊贵2人晚餐set🦋🦋餐酒 (RED/ WHITE/ FRUIT PUNCH) 🦋法国迷你海鲜拼盘(法国 No.1生蚝2只、法国深海龙虾仔刺身2只、鲜扇贝2只)龙虾仔够鲜甜,好味过牡丹虾刺身🤤款款都高质🦋西班牙伊比利亚 48个月风干火腿伴金瓜食完个海鲜拼盘之后打开咗个胃,又到火腿配蜜瓜,火腿无臊味,蜜瓜够甜🦋龙虾浓汤(配蒜蓉包)食到又磨到好细嘅龙虾碎壳,都够浓郁🦋香煎深海野生格陵兰比目鱼扒配香草白酒忌廉汁煎得啱啱好够香口,啲汁都好match🦋烤澳洲 MB4+和牛肉眼扒配红酒烧汁油脂分布平均,大小份量足够🦋因为有人生日,所以甜品就安排咗心太软,有得用朱古力笔写字,美中不足餐厅串错我朋友个名🤣🤣整体餐厅应服务都唔错,上菜速度刚好,灯光音响柔和,喺一个适宜聚餐慢食嘅地方💓连加一每人平均HKD650
我哋叫咗尊贵2人晚餐set🦋
🦋餐酒 (RED/ WHITE/ FRUIT PUNCH)
🦋法国迷你海鲜拼盘
龙虾仔够鲜甜,好味过牡丹虾刺身🤤款款都高质
🦋西班牙伊比利亚 48个月风干火腿伴金瓜
🦋龙虾浓汤(配蒜蓉包)
食到又磨到好细嘅龙虾碎壳,都够浓郁
🦋香煎深海野生格陵兰比目鱼扒配香草白酒忌廉汁
煎得啱啱好够香口,啲汁都好match
🦋烤澳洲 MB4+和牛肉眼扒配红酒烧汁
油脂分布平均,大小份量足够
连加一每人平均HKD650
法国迷你海鲜拼盘 (法国 No.1生蚝2只、法国深海龙虾仔刺身2只、鲜扇贝2只)
西班牙伊比利亚 48个月风干火腿伴金瓜
黑松露南非鲍鱼