2022-09-21
星期日夜晚唔想面对第日要返工既现实 选择佐黎小啲人既将军澳海滨长廊行下 估唔到有间几chill既bar & restaurant 就试下❤️ 餐厅有室内室外坐 天气热所以拣室内坐🙊如果冻啲拣出面坐吹下风都几relax的 餐厅入面行欧美式风格 有波睇 staff都系外国人多 感觉几chill🍺🍹三五知己你摸着酒杯底吹水都几正🥂🥂Beef Lasagana ($178)呢个意式千层面🍝都几有惊喜 蕃茄酱🍅唔会好浓味个只 唔系大x活个啲典型肉酱意粉味 系淡香既蕃茄酱味加埋有咬口既牛肉同宽条面 层次分明 亦都唔会系用好多芝士系面 而覆盖晒意粉味道🙌🏻 食到最后都唔会觉得好腻呀👏🏻Recommended✨✨✨✨Pork Steak ($228)呢个steak用佐比较少食既部位叫🐷里脊 系指猪脊椎骨内侧的条状嫩肉 (长知识🙊) 好厚身但估唔到都几嫩滑起码唔鞋口先! 一食落个皮烧得几脆口同有种弹牙既感觉 应该smoke过有啲烟熏火腿味🤣 点bbq酱好夹🥳薯蓉都几有诚意 咁滑咁creamy肯定系超多牛油😂仲有薯仔粒系入面几有咬口🤤烧菠萝超级Juicy(爆汁个只)同甜🍍🤩 烧蕃茄都好好味🤩 Pink Cr
Beef Lasagana ($178)
Pork Steak ($228)
Pink Crush ($88)
卖相好靓既一杯mocktail🍹有石榴+酸橙+梳+打水 好fresh既组合酸酸地又甜甜地 几特别好开胃!
为食指数: 3.3/5
性价比指数: 3.3/5