呢个「临时」熟食中心已有40多年历史,政府2018年开始重建,今年10月餐厅陆续开返啦~而家有三、四间重开咗,今次lunch试下猪扒包见称嘅华香园先🐖「几位啊?呢边有枱啊!」侍应哥哥喺熟食中心门口热情招手。喺同行同事准备坐低嘅一刻,咪住!张枱唔系属于华香园,我哋立刻尴尴尬尬行开,揾返华香园嘅枱先😅想嚟食嘢嘅朋友,唔好心急有枱就坐啊😂果然,华香园店前已经排咗十几人嘅人龙,等紧老板分派坐位。一场嚟到,冒住lunchtime迟咗返会俾老细闹嘅风险,照等!==============================猪扒饭 $42先嚟碟白饭,我心谂猪扒呢😂 约两、三分钟后,猪扒另上。猪扒新鲜,热辣辣~虽然唔系厚切,食落有肉汁唧出嚟,肉质香软亦保持少许弹性😮 腌料嘅味道渗透猪扒嘅内外,不过略嫌偏咸、油咗少少🤏 至于饭,就系一碟白饭,嫌dry的话,可以加枱上嘅豉油汁捞饭调味冻奶茶 跟餐加$9茶唔涩易入口,不过茶既唔浓,亦冇乜奶香,普通茶餐厅奶茶嘅味道啦,唔口渴嘅话,可skip😕要数同类型茶档奶茶,大坑炳记茶档、西环诚记都出色得多。

猪扒饭 $42
猪扒饭

冻奶茶 跟餐加$9

要数同类型茶档奶茶,大坑炳记茶档、西环诚记都出色得多。
猪扒饭