2024-06-25 517 浏览
当你有一个好钟意食鱼嘅朋友带你去揾食~ 你就会得到成枱都系鱼🐟🐟🐟蔡澜曾经系TVB上大赞黄脚𫚭是世界上最好食既鱼!系厨房蒸都闻到香味! 既然系咁就真系唔可以错过啦😍🐟干煎黄脚𫚭除咗清蒸,香煎都可以食到鱼肉中嘅质感😍 肉质富嚼劲,鱼味浓而且油份高,肉嫩多汁😋 煎完既鱼皮仲系好完整 证明师傅嘅手势唔错🐟香煎银鳕鱼本身银鳕鱼嘅口感就比较柔软~ 肉质嫩滑细致😻 而且含有丰富的Omega 3 同蛋白质😙 可以满足自己食吓啲香口嘅嘢又可以摄取到足够嘅营养🐟清蒸游水钉公 其实我都系第一次食呢一只鱼🤭 听讲近十年黎系街市好少见到呢只鱼~ 新鲜既钉公鱼一般都系用清蒸嘅手法嚟煮,佢嘅肉质比较鲜甜同埋又滑😆 有机会嘅话都可以试吓㗎😋

🐟干煎黄脚𫚭

🐟香煎银鳕鱼