2015-12-14 526 浏览
想唔到越来越多人嘅铜锣湾可以有一个令享受下生活嘅好地方 呢到有一个反转左嘅粉红色巴黎铁塔,相信好多人都系为左佢而黎,因为女仔见到一定会心动!不过由于戈一日太多人坐系戈到,实在影唔到相,唯有影下Bar枱同窗口位。窗口位比较宁静,我同朋友就拣左坐戈一到,因为可以静静地倾下计。店员拎Tablet过黎比我地点餐,仲介绍左一个套餐比我地。只要叫一枝酒,就有一款特式小食送($428/set) 选择都几多,有芝士火锅、法式甜品拼盘、德国肠拼盘等等。我地先叫左枝Torres Vina Esmeralda,味道唔太浓郁,微微甜容易入口,而且有淡淡嘅花香 岩哂我地2个女仔饮 而小食最吸引我地嘅系海鲜拼盘 有熟龙虾同睡蟹各半只,翡翠螺4只,而鲍鱼、玫瑰虾侧各有2只,仲有数只青口同砚,好丰富 但可惜无生蚝,所以我地另外order多4只($148/4pcs)。分别系Permium同Live Oyster各2只。鲍鱼味道最为特出,感觉用左少少甜鼓油腌制,但又带有微微柠檬嘅清新味 而砚嘅肉虽然得少少,但不失鲜甜味。翡翠螺就相对比较大只,但爽口弹牙。不过最正都系龙虾同睡蟹啖啖肉,不过如果龙
想唔到越来越多人嘅铜锣湾可以有一个令享受下生活嘅好地方
选择都几多,有芝士火锅、法式甜品拼盘、德国肠拼盘等等。
岩哂我地2个女仔饮
Torres Vina Esmeralda
而小食最吸引我地嘅系海鲜拼盘
海鲜拼盘
而砚嘅肉虽然得少少,但不失鲜甜味。翡翠螺就相对比较大只,但爽口弹牙。不过最正都系龙虾同睡蟹啖啖肉,不过如果龙虾系一只就好喇
整体黎讲,略嫌青口比较细粒同韧,而且玫瑰虾带有少少腍身,唔够爽口

Permium同Live Oyster都唔算话好浓海水味,但两者相比,Permium会浓一啲,带有少少金属味。而Live Oyster就比较Creamy同甘甜,所以会岩我多一啲
除左呢个set,我地仲order多左个马来西亚沙嗲串烧($98),一共有6串,猪牛鸡肉各左2串。沙嗲酱汁辣得惹味,而且仲有少少花生碎粒系入面。鸡肉最为好食,肉质嫩滑,而且肉汁无留走
但牛肉猪肉反而熟左少少,比较韧
马来西亚沙嗲串烧
呢个套餐非常岩我同朋友,由于香港人生活节奏太急速,就连行路、食饭都要hum hum声。但呢个set可以比我地轻轻松松咁摸住酒杯底倾下计、食下小食。的确系一个唔错嘅配搭,睇黎我同朋友仔又多左一个歇脚点
Torres Vina Esmeralda
海鲜拼盘