2023-11-13 427 浏览
今晚几左几个朋友食晚饭,带埋唔够两岁嘅bb,因为食过佢地lunch觉得ok,又有蚝仔肉碎泡饭清清地觉得啱bb食(bb净食肉碎同饭,唔会食蚝仔),就拣左呢间餐厅。坐落之前都保险问一句夜晚会唔会都有蚝仔泡饭?个侍应话有,咁就坐低左,但点知到落单时,另一个资深啲嘅侍应(负责收银)先话夜晚冇蚝仔泡饭,啲汤都冇哂唔会整到。无奈但都坐低左,咁叫啲可以俾bb食嘅嘢都可以接受嘅。叫左一个$498嘅套餐,入面有海南鸡又有乌头鱼,可以俾bb食非常好。又有蚬、虾,加埋小食拼盘、炒通菜、炒金边粉、甜品(流心芝麻球),真系觉得超值👍🏼再另叫多个生菜包开心下,满心期待~可惜由第一道上嘅炒蚬开始出事⋯啲蚬好霉好唔新鲜。咖哩虾有层红油喺面,同啲咖喱好似沟唔埋咁⋯虾系雪藏虾都系明白嘅,唔评论。个马拉盏通菜冇味⋯炒金边粉除左有镬气,味道真系麻麻。终于明白点鲜有海鲜嘅套餐可以咁平⋯⋯😓庆幸个海南鸡同乌头都叫正常,最紧要bb食嘅嘢ok。只系海南鸡上嘅时候,侍应话「唔好意思,冇哂鸡酱」令人有啲愕然⋯连鸡酱都冇!?但平心而论,小食拼盘同生菜包都系好味嘅👍🏼食到最后,叫资深侍应上甜品,谂住有甜品(流心芝麻球)结尾令成餐饭可以提升返

可惜由第一道上嘅炒蚬开始出事⋯啲蚬好霉好唔新鲜。
个马拉盏通菜冇味⋯
炒金边粉除左有镬气,味道真系麻麻。
终于明白点鲜有海鲜嘅套餐可以咁平⋯⋯😓

但平心而论,小食拼盘同生菜包都系好味嘅👍🏼

食到最后,叫资深侍应甜品,谂住有甜品(流心芝麻球)结尾令成餐饭可以提升返啲满足感。点知佢拎左4件一口椰青糕上枱就走左,我地好愕然再问佢「呢个系咩黎?唔系流心芝麻球咩?😲」
佢好老奉咁答我地:「啲芝麻球冇哂㗎啦,得返椰青糕,系新鲜椰青整㗎」
我地真系听到呆左⋯我地想叫呢个餐系expect有芝麻球,如果冇系咪应该一早同个客讲?我唔知芝麻球同椰青糕嘅价钱系咪一样,或者新鲜椰青糕系咪矜贵好多⋯但好肯定成枱人都系想食芝麻球多啲⋯你俾唔到餐牌上面嘅嘢俾客,你要叫个客讲清楚🙄

结论:
- 食物唔好味,特别海鲜唔新鲜。
- 服务态度好差。
- 想食嘅嘢最后一样都食唔到。
- 一定唔会再去