2019-07-20
话说小编👧🏻好钟意食海鲜,今次就同埋🥚仲有uncle三人行又去拆餐好既。去到三胜村即刻揾番相熟既海鲜档【发记】 拣番啲靓海鲜先🦐🐚🦀🐟,买咗虾、圣子、花甲、蟹、鱼、蚝;买咗咁多样野先八百几蚊🙌🏻跟住拎啲海鲜过对面俾大厨👨🏻🍳即刻煮,menu好清楚列明海鲜来料加工费,另外都有提供海鲜以外嘅烧味、小炒。【白灼虾🦐】冇咩技术可言,因为我地买既来货好新鲜,好难会唔好食【豉椒炒蚬】、 【豉椒炒圣子】两款都拣咗豉椒炒,个酱汁调味得唔错,唔会太咸,加上辣辣地几惹味🔥👧🏻好想食脆卜卜既烧腩仔,可惜当日卖哂,唯有转食【荔枝柴叉烧$98例】错有错着试到佢啲叉烧,点知又几好味㖞,淡淡蜜汁香,叉烧相当松化 🐖【红烧乳鸽$68只🐦】皮脆肉嫩,又系惹味送酒之选🍻仲叫咗【炒时菜🥬$88例】、【西瓜🍉汁$98渣】同埋【两个🍚$12x2】,最后埋单系$1100 (未计海鲜)
【红烧乳鸽$68只🐦】皮脆肉嫩,又系惹味送酒之选🍻