2019-03-18 883 浏览
好耐无食鸡煲又无打过边炉,见到呢个海鲜套餐,可以满足晒两个愿望。记得like 埋 fb, 饺菜菇响铃都可以任食。✨先黎个冷盘,花螺食落爽口无沙都唔错✨跟住就上鸡煲,由于我哋唔食得辣而且冇得走辣,所以唯有叫个BB辣。个鸡真系超嫩,而且辣得好惹味,呢个辣度对我地来讲都OK,食食下会上瘾。✨汤底系原只波士顿龙虾汤,龙虾肉够爽弹,而且个头仲劲多膏。✨海鲜拼盘d 海鲜好新鲜,鲍鱼同埋贵妃蚌都仲识郁嫁。menu 上面有唔同海鲜要煮既时间,跟住佢黎煮真系啱啱好,唔会老晒。 ✨最钟意大蚬,d 肉劲饱满,入面好多汁。鲍鱼熟左都无乜缩水,keep 住劲大只, 仲要一d 都唔韧。大虾,贵妃蚌,广岛蚝都真系鲜味十足,非常新鲜。✨菇菌拼盘同蔬菜都好fresh, d 菇索左汤汁劲juicy, 又带点龙虾汤味,完来用大啡菇打边炉系咁好食。✨牛肉同牛柳粒牛味好浓好好味,不过可惜份量太少,唔够喉。✨本身觉得野食份量唔算好多,但食埋d 饺同丸超饱。手打丸类最正系墨鱼丸,味道好鲜,牛丸黑椒味浓,猪肉丸略嫌唔够弹口。✨饺类有鱼皮饺,水饺,云吞, 白菜饺, 皮够薄,我最钟意白菜饺。✨鱼皮都好薄好松化, 仲有响铃~~埋单之后仲有

✨先黎个冷盘,花螺食落爽口无沙都唔错

鸡煲

✨汤底系原只波士顿龙虾汤,龙虾肉够爽弹,而且个头仲劲多膏。

鲍鱼,大蚬,贵妃蚌,大虾,蚝

✨牛肉同牛柳粒牛味好浓好好味,不过可惜份量太少,唔够喉。

✨鱼皮都好薄好松化, 仲有响铃~~埋单之后仲有西瓜同雪米糍送😍雪米糍系日本牌子,抹茶红豆味好正。

鸡煲
鲍鱼,大蚬,贵妃蚌,大虾,蚝