2023-11-06 436 浏览
之前喺朋友屋企开party试过呢间生蚝,新鲜又唔贵,今日落去试下先除咗天后仲有尖沙咀分店,主打生蚝同海鲜装修简约,餐具都已经消毒好放喺餐盒入边,干净卫生首先黎个Seafood Platter ,有五款蚝,由淡至浓排好,仲有北海道带子同加拿大海胆店员态度非常好,逐一介绍食物同食既次序🦪Tia Maraa Pearl 🦪Josephine 🦪Cocollos No.2 🦪Tarbouriech Oyster 🦪 Gillardeau No.2生蚝即叫即开非常新鲜,店员仲教我地一个非常简单嘅方法,就可以食埋生蚝上嘅带子,好成功啊,第一次食到咁完整嘅带子,非常鲜甜我比较钟意Tia Maraa Pearl 肉质爽脆鲜甜,海水味重如果钟意蚝味比较重嘅可以拣Gillardeau No.2肉质肥厚,爽口有弹性,海水味重带子都好厚身,好鲜甜加拿大海胆非常厚实,质感细腻绵滑入口即溶,完全冇腥味回甘鲜甜,配紫菜食增加口感法式鹅肝多士香脆嘅多士配上外脆内软嘅鹅肝带酸味嘅酱汁,提升味道层次,减少油腻感蒜香蚬肉意粉🍝蚬肉大只鲜甜,蒜蓉意粉炒得好香

除咗天后仲有尖沙咀分店,主打生蚝同海鲜
装修简约,餐具都已经消毒好放喺餐盒入边,干净卫生

店员态度非常好,逐一介绍食物同食既次序

如果钟意蚝味比较重嘅可以拣Gillardeau No.2
肉质肥厚,爽口有弹性,海水味重
带子都好厚身,好鲜甜

加拿大海胆
非常厚实,质感细腻绵滑
入口即溶,完全冇腥味
回甘鲜甜,配紫菜食增加口感

法式鹅肝多士
香脆嘅多士配上外脆内软嘅鹅肝

带酸味嘅酱汁,提升味道层次,减少油腻感

蒜香蚬肉意粉🍝
蚬肉大只鲜甜,蒜蓉意粉炒得好香
  • 法式鹅肝多士
  • 蒜香蚬肉意粉