2018-04-28 2663 浏览
一个月前已经book定位得6pm或者8:30pm 我地就简左8:30pm去食佢有十款海鲜 每款海鲜都可以简你要既煮法当晚海鲜包括:龙虾、鲍鱼、蟹、虾、鱼、鲜鱿鱼、大蚌、花甲龙虾、蟹、花甲都系简左清蒸;饱鱼简左果皮蒸;海虾同大蚌简左蒜蒸;鱼就系剁椒蒸;最后鱿鱼简左沙嗲蒸落完order会俾个老火汤俾你十分足料同埋系无落味噌既饮紧汤既同时第一款海鲜已经开始蒸紧佢每款海鲜都会计时蒸 唔怕蒸过火蒸好都会问你要唔要影相再帮夹俾客人龙虾个size适中都有好多肉鲍鱼充满果皮味 劲弹牙 唔会过硬蟹、虾、花甲都不过不失大蚌充满蒜香味 好正鱼虽然简左剁椒蒸 蒸好个刻好香麻辣味 但食落无辣味 个鱼系劲滑麻麻地鱼既我都觉得好食 辣d应该会仲正沙嗲蒸鲜鱿入面系有肠粉 我觉得最好食系个肠粉 劲滑身 软林林 唔会好结实 加埋沙嗲食原来系咁正最后就系八宝饭 由你自己简八样野而成由于太过饱我地食左少少就打包走啦到食完个饭佢地会上个糖水俾你 当晚系木瓜雪糖水 好足料同埋个糖水出晒味
一个月前已经book定位
得6pm或者8:30pm 我地就简左8:30pm去食
佢有十款海鲜 每款海鲜都可以简你要既煮法
当晚海鲜包括:龙虾、鲍鱼、蟹、虾、鱼、鲜鱿鱼、大蚌、花甲
落完order会俾个老火汤俾你
十分足料同埋系无落味噌既
饮紧汤既同时第一款海鲜已经开始蒸紧
佢每款海鲜都会计时蒸 唔怕蒸过火
蒸好都会问你要唔要影相再帮夹俾客人
龙虾个size适中都有好多肉
鲍鱼充满果皮味 劲弹牙 唔会过硬
蟹、虾、花甲都不过不失
大蚌充满蒜香味 好正
麻麻地鱼既我都觉得好食 辣d应该会仲正