2021-03-25 779 浏览
自从食过之后,每次想食海鲜都会谂起呢度。虽然地点上无市区咁方便,但同时换到个好环境食饭。钟意系海边浪浪地,但系内湾又唔会吹到头都痛埋,亦唔会有太重嘅海水味影响味觉。食极唔厌除左好味,仲因为有唔同配搭,刺身都可以每次换一款食。墨鱼系好抵食,仲要有得两食。刺身鲜味,椒盐香口,完全系两种感觉。今次我地就丰富喇,大蚬汤不嬲必叫,真系好鲜蚬又大粒,有时唔想食咁重味,唔炒煮都一样咁正,仲更食到本身鲜甜味!龙虾肉劲丰厚啖啖肉,酱汁上唔会过浓出番海鲜原味﹐伊面底亦唔会太heavy。 虾黎讲size都系平均咁大,身质爽口。鲍鱼用左陈皮蒸好入味,再衬番清神生葱粒平衡味道,火喉都岩岩好,刚离壳仍然Juicy。濑尿虾黎讲平时系街都唔太舍得叫,一黎唔平,二黎质素成日都好参次。但根据上两次美味经验,有足够信心去试,最后都无令我地失望!好味!一般黎讲,海鲜岛调味都唔重,主食番原味鲜味。但黎到姜葱炒蟹,香气镬气一向系呢味𩠌嘅重点。大厨做到呢点而食完亦唔会令人好口干,拎到个平衡。鱼肉蒸完鱼身好饱满,时间掌握得岩岩好,好滑身,无泥味都系重点之一!最后,必须食我最爱嘅小食-系沙姜鸡脚,真系好钟意食个只味,用汁煮嘅时间好够,

虾黎讲size都系平均咁大,身质爽口。

最后,必须食我最爱嘅小食-系沙姜鸡脚,真系好钟意食个只味,用汁煮嘅时间好够,淋身得黎唔烂,仲可以咬开到软骨食。