2017-05-13 1303 浏览
呢間餐廳話自己係華爾街入面推介嘅其中一間中菜館,就係呢一點吸引左我呢一個唔係住屯門嘅人入去試一試。 其實我都叫咗好多海鮮,但係我覺得海鮮只要夠新鮮其實就好好食,反而想介紹一下呢間餐廳入邊嘅廚品。首先講吓個撈起先,呢個係三文魚撈起要前一日預訂嘅,的確你係好好食,三文魚唔會聲而且加埋其他唔同嘅配菜好有口感。之後就講下嗰個叉燒啦,我覺得佢肥瘦適中而且好厚身,完全唔似出邊嗰啲餐廳買嘅叉燒,你食呢度嘅叉燒同出邊嘅叉燒比較,完全係有食緊火腿扒同埋火腿嘅比較,咁你話邊一個口感好啲啦?!仲要介紹嗰個炒飯,佢加左啲趣味落去炒個口感好好,平時會飽到食唔落個炒飯,但係佢好食到令我堅持食咗一碗。仲有個蒜香骨,南乳味好重識落唔會太油膩,都係好值得推介。總括而言,其實呢間酒樓都真係幾OK,不過就比較多大陸遊客來食,同埋煙味比較重,但嘢食係好好嘅。

仲有個蒜香骨,南乳味好重識落唔會太油膩,都係好值得推介。