2021-09-07 2052 浏览
黄埔 Staycation ,突然想食海鲜但系只得两个人,唯有上网睇吓附近有冇海鲜锅,发现呢间评价好似不错,就打电话即日预约,我谂因为而家唔系太多人出嚟食饭,所以即日预约都冇问题,当晚八点去到,餐厅都坐咗八成满,喺疫情来讲都算几受欢迎。佢有三个套餐可以选择,我同朋友选择最平任食蚬加海虾,同埋仲有20几款串烧+熟食。啲海虾上枱𠮶阵仲识郁添,超级无敌新鲜,啲蚬嘅话就冇得比你拣系咩嘢款式,成晚落嚟发现店家提供三种不同的蚬,全部都系劲新鲜,只系食到一只变坏同埋三四只有沙,%算系好好👍🏻见到隔离枱拣咗贵啲𠮶个套餐,有得任食蒸生蚝同埋烧生蚝,望到佢哋只好个色泽都几新鲜,下次在你嘅话都会试吓贵啲嘅𠮶个套餐😆😆串烧来讲嘅话就不过不失,我主要都系食菌类,解解腻嘅感觉。始终不停食你食去都系蛋白质,会有啲闷闷地。而天妇罗来讲嘅话我就觉得一般般,太过油腻🥲我觉得如果除咗蒸海鲜之外,可以有啲蔬菜俾我哋蒸嚟食,会更加好。好惊喜地埋𠮶阵时,佢哋送咗个甜品俾我哋食,系椰汁类嘅甜品,真系好食到飞起,超想encore😆😆

2021-08-30