2022-10-30 800 浏览
今晚好高兴,成班朋友一齐去食海鲜餐。一定谂起全记😍乜都唔使讲一定系食尽最新鲜嘅嘢🤣🌊 先嚟过青瓜海胆刺身海胆系鲜味十足,带有甜甜嘅味道,有一种清新田园嘅青瓜带出海胆嘅浓郁味感响度。🌊象拔蚌刺身一般嚟讲食象拔蚌刺身都系要大只嘅比较好味,今次就点咗一只大小小嘅。肉质鲜甜,弹牙爽口,刺身先食到呢种感觉,鲜味十足。🌊金银蒜粉丝蒸扇贝扇贝嘅肉非常厚,一啖咬落去蒜香味渗晒落粉丝度,一口放入口真系掉咗一阵先至食得晒。真系好新鲜厚肉,蒸出嚟嘅时间又啱啱好绝对唔韧😛🌊南非鲍鱼走油脆炸鲍鱼,竟然系可以用嚟点黑醋食。鲍鱼好爽口,炸咗出嚟个感觉食落去好香口。🌊长脚蟹呢排长脚蟹比较当季,系时候食返只大大只嘅长脚蟹,脚身非常有用。入边啲膏爆晒,好鲜甜。🌊芝士焗龙虾平时食开嘅芝士焗龙虾都系伊面底,今次食嘅竟然系未试过嘅饭底。龙虾鲜味全部俾啲饭吸收晒啲精华,味道当然系一流啦😜🌊炸豆腐呢个豆腐冇得输,炸到金黄色外脆内软。食落去外表系小小嘅咸咸地但系入面好软滑嘅感觉,呢个简直系招牌菜。
今晚好高兴,成班朋友一齐去食海鲜餐。一定谂起全记😍
乜都唔使讲一定系食尽最新鲜嘅嘢🤣

🌊 先嚟过青瓜海胆刺身