2018-02-13
爱人都系有舖BURGER瘾,所以成日都会揾下周边有咩汉堡店可以食下~今日去咗红磡既SEAFOOD STAND , 环境同气氛都唔错,最紧要系质数同味道真系几好,所以呢间小妹都会再黎食波士顿龙虾汤 $38波虾汤向来都系小妹首选头3甲,而且有心思整既舖头真系唔多,所以见到咪试下啰~一上枱已经有一阵浓浓既海鲜虾味,汤既质感唔系太Creamy反而无咁腻,若果能够有少少虾肉会更加吸引牛魔王汉堡 $68喜欢汉堡既都会拣返最基本既牛肉汉堡,佢个名叫”牛魔王”都几搞笑面包食落好松软,加埋有D拉丝既芝士同岩岩好既牛肉,真系几好食。中间仲有一大片蕃茄同沙津菜,增加了口感。最好既系即叫即做,热辣辣上枱,热住咁食真系唔同架Seafood Spaghetti $72由于小妹对BURGER未去到非常热爱,所以通常我都会叫一个意粉。而呢个意粉十分推荐,因为材料好丰富而且味道一流!呢个SEAFOOD估唔到有一大块炸鱼柳仲有虾、蚬同青口,份量十足。炸鱼柳粉浆好薄,鱼柳肉质结实,呢块鱼柳真系有惊喜意粉汁系用咗龙虾汤加上新鲜蕃茄制成,质感有点Creamy但唔会好腻,又真系估唔到咁好食而且真系好SEAFOOD FEEL脆薯条
波士顿龙虾汤 $38
Seafood Spaghetti
Seafood Spaghetti 鱼柳
Seafood Spaghetti
脆薯条 $30
食BURGER点可以无薯条~薯条撒上少少辣味香料,就算唔点酱都OK。不过小妹觉得薯条中心仲有少少硬,炸耐少少会更好。随薯条配上一枝茄汁,大家一定要试,因为呢到既茄汁加了香草同出面普通茄汁唔同,香草茄汁更加正,唔会只系得蕃茄既酸甜味
薯条
菠萝梳打 $28
其实现场多数都系饮啤酒,可惜小妹同爱人都唔太好杯中之物,所以叫咗菠萝梳打。没有好重菠萝味但胜在梳打够气,可以帮手解一解腻
小妹有睇到之前既食评提及过职员态度唔太好,的确当日小妹都FEEL到,虽然没有正面冲突但小妹问紧一句都未问完就落闸唔俾人讲,希望店家能够作出改善。让食客更加ENJOY