2023-11-12 93 浏览
呢一日出开铜锣湾shopping, 买完衫裤鞋袜之后同个朋友四处逛睇下网上边间餐厅好食, 之后揾咗间西餐厅想食下海鲜同意粉!一上到呢间餐厅咁啱厅内已经坐满人Booking爆晒, 好在天气开始转凉所以我哋拣咗喺室外进食晚餐, 坐室外同个friend食下嘢倾下计都几有情调, 虽然我哋都唔系好肚饿, 但系都嗌咗几样𩠌同沙冰饮!首先嗌咗个地中海烩海鲜, 海鲜有大海虾大大只蚬肉, 青口同埋应该系石斑嘅斑块, 真系想得周到伴碟仲有雨块牛油面包!整到出嚟上枱真系有啲起出望外嘅感觉, 味道仲好好味添.两个大男人食晚饭当然要有饭落肚啦!所以我哋食咗个牛肝菌意大利饭, 我觉得有啲饭落肚先至有啲饱肚感, 加上牛肝菌拌饭有啲饭汁特别零舍开胃. 小食我哋拣咗猪腩串, 真系意想不到原来大大串好有口感好juicy好好味, 我就嗌咗杯热情果芒果沙冰, 另外我朋友就叫咗杯蜜桃荔枝沙冰, 两杯我都想叫不过一人一杯 可以分金同味!