2007-08-16
今日两男四女食左两打蚝- 只irish premium几岩我胃口冻海鲜冷盘- 有一只龙虾,一只睡蟹,3只虾,3只翡翠螺,3只扇贝,3只大蚬同两只蚝,上次食好似要$488,今次竟然系$438,但份量差不多,抵上加抵龙虾汤,蚝汤- 龙虾汤淡左无以前咁重味,听讲系要迁就客人既口味新奥尔良虾凯撒沙律- D酱汁好好味,仲有几只虾,$58...抵法式煎鹅肝- 我同我D FD都好钟意食每次都必食,好香...正白酒炒美国靑口- 今次D靑口又唔够上次既鲜甜,质素好似唔多稳定香草烧澳洲羊架- 今次D羊有D肥羔,膻膻地岩我口味,不过我始终最钟意既都系佢地D配菜既薯仔同露荀扒美国肉眼- 因为6个人share,所以我叫佢帮我切粒上,点知Uncle Yan话切左粒先煎咁样好食D,D肥羔好香好好食龙虾肉意粉- 味道OK不过太多汁心太软- 我觉得唔差得过系甜品店食果D仲有Uncle Yan请我地食既Tiramisu同篮莓芝士蛋糕
两打蚝- 只irish premium几岩我胃口
龙虾肉意粉- 味道OK不过太多汁