2023-09-22 92 浏览
今日约左同我一样系大胃王嘅朋友去阿爷八鲜锅到放纵一下 朋友话佢地新装修完 仲有新menu 一定要去试试我地坐底左之后 店员先上汤比我地饮会有个炉仔滚住 几得意 汤饮落够哂热🥢汤料充足 有发菜、蚝豉、猪𦟌、冬瓜 好饮呢!然后就上鸡煲鸡煲有3款味 我地拣左最邪恶嘅🥢🧀芝士鸡煲 一上枱已经见到满满芝士碎铺满系鸡件上😍滚左仲拉哂丝 真系好正💯啲鸡份量多 而且啲肉系好滑架 仲有啲红洋葱 配落芝士食好味道食完鸡煲就到边炉时间 我地拣左海鲜汤底 未烚其他野试左一啖汤 真系几鲜味海鲜盘卖相好靓 有澳洲大龙虾🦞、越南大虎虾、苏格兰蛏子、苏格兰大元贝、台山奄仔蟹、新鲜鲍鱼 不夸张地讲全部都好新鲜!食得岀系活海鲜 样样都鲜甜弹牙架💯真系值回票价而且任食餐牌上仲有好多唔同种类食物提供🥢龙趸片 厚肉鲜香🥢潮州珍珠蚝 唔好睇佢细细粒 全部都胀卜卜同埋好鲜味🥢河鲜鱼标 大大粒 好少见任食有鱼标🤭🥢新鲜木耳饺 新鲜芫荽饺 呢两款饺好好味🥢安格斯牛肉 充满牛香味 油脂分布均匀仲有好多其他食物都系好好味 食材新鲜高质大家可以去一试
今日约左同我一样系大胃王嘅朋友去阿爷八鲜锅到放纵一下
朋友话佢地新装修完 仲有新menu 一定要去试试

我地坐底左之后 店员先上汤比我地饮
会有个炉仔滚住 几得意 汤饮落够哂热
🥢汤料充足 有发菜、蚝豉、猪𦟌、冬瓜 好饮呢!

然后就上鸡煲
鸡煲有3款味 我地拣左最邪恶嘅