2019-06-03 302 浏览
海鲜控出动日!超级抵食+好食原味蒸气海鲜!私心100万个推荐❤️$288一个人就可以食到10道海鲜,仲要免收加一!虽然价钱平,但全部海鲜都好新鲜!!十层不锈钢蒸笼好霸气,全部食材同海鲜都放晒系入面。餐牌列出晒每项海鲜既最佳蒸煮时间,确保客人可以食到最佳口味。首先系是日精选无添加清炖汤,我已经唔记得咗当日系咩汤😂,但系总之就系好饮架啦。蒜蓉粉丝蒸波士顿龙虾:龙虾超级大只,好肥美肉厚,肉质非常鲜甜,开边之后铺上蒜蓉同粉丝,蒸6分钟就食得。虽然每人得半只龙虾,但系因为龙虾好大只,所以其实每个人都食到啖啖肉。菓皮蒸十头鲜鲍鱼:我唔算系非常热爱鲍鱼既人,但系呢个鲍鱼真系整得好好食!鲍鱼好厚肉,本来惊会好靭,但系点知好易切开,咬落去肉好嫩好软🤤,加上果皮吊出鲍鱼既鲜味,真系好正。蒸大鳝可选豉汁/梅子:我本身都几钟意食大鳝,奈何唔系好多餐厅整得好食。但系呢个鳝真系好正!只系好简单用豉汁去蒸,已经带出到鳝既鲜甜。鳝件入口弹牙,带少少肉分真系好香。清蒸生猛海虾:好新鲜呀!肉质爽弹,虾味好鲜甜好新鲜!点一点酱油同辣椒碎,少少微辣既味道真系令人食唔停。清蒸花尾龙趸:新鲜龙趸真系唔系成日食到架!每片都好厚切,鱼
海鲜控出动日!
超级抵食+好食原味蒸气海鲜!私心100万个推荐❤️

蒜蓉粉丝蒸波士顿龙虾:

菓皮蒸十头鲜鲍鱼:

蒸大鳝可选豉汁/梅子:

清蒸生猛海虾:

清蒸花尾龙趸:
新鲜龙趸真系唔系成日食到架!每片都好厚切,鱼皮充满胶质,肉质嫩滑,食到满满既鱼油脂肪。

油盐水蒸时令大蚬:
新鲜既大蚬就系简简单单用油盐水去蒸已经食到大蚬既鲜甜,肉质爽滑大大粒肉。

蒜蓉蒸扇贝蛏子皇:
超大只蛏子皇,除咗新鲜好味之外我都已经谂唔到其他形容词啦,总之就好食啦。蒜蓉蒸扇贝又系冇得输,正呀,正呀!

梅子蒸长筒鱿:
食到呢度其实已经饱到上心口,咁啱呢道鱿鱼用咗梅子去蒸,酸酸甜甜令人唔会觉得好滞。下面铺底嘅粉皮都唔可以错过,半透明薄薄既粉皮淡淡地好好食。

梅菜蒸菜心:
其实我唔钟意食菜心,不过呢个用梅菜蒸嘅菜心又出奇地好食,菜心吸收左梅菜嘅咸香。
源记荷叶蒸蟹饭:
压轴嘅系荷叶蒸蟹饭,老实讲我已经饱到就嚟殴出嚟😆,但系冇理由最后一道菜唔食㗎嘛,米饭吸收左蟹肉、蟹膏、金蒜嘅精华入口好甘香,令人回味无穷!

精选糖水:是日糖水系木瓜雪耳,食完咁多海鲜之后饮返啖木瓜真系清甜消滞!即埸打卡仲送饮品架🤣🤣🤣
我真系未打过咁仔细嘅食评,但真系好好食,真心推介!!
ps 店员叔叔全部都好好人,好好倾!☺️