今晚12 月31 号,黎同屋企人一齐打个边炉恰恰下,实在系一个好活动完结2017。之前食过冬阴公汤,非常美味因为迁就家母不吃辣,今次叫左个鸳鸯锅菜单上面有个花胶同埋醉鸡都劲想食在座有人不食牛,大好机会比我地又食牛又食海鲜过2018!本来就是冲著手切牛而来的,打边炉点可以无靓牛呢?另外我地叫左个 $788 既海鲜盘只虾仲识得郁架! 店员仲教我地要成只落,惊佢跳出黎咁话㖞!全部都系新鲜既,只龙虾虾肉系爽的! $788 5 人食超抵,鲍鱼带子蛏子乜都有,连泥猛都有!为左母亲大人,我地仲叫埋阿拉斯加长脚蟹, 冻食既,需要等小小时间解冻。最衰我地临时叫,否则订位时可以留定只蟹打边炉!席间仲叫左不同火锅料,最钟意系桂花蚌,屋企人钟意玩哗鬼虾条,贪好玩快熟又脆卜卜,不过有个饺就唔系咁岩口味,但除此之外全部都不错。肉系爽既,又有海水咸味,后来长辈们将d脚放落汤整热,我地后生既就直接食!好有派头!鳝都好有肉地连鱼卜都有,虽然唔系咩名贵野但唔系度度有新鲜鱼卜!不过无肚食,留返下次喇!最后埋单3 千几,加埋其他火锅料,5 个人食到超饱开开心心去倒数,连我屋企长辈都好满意。

之前食过冬阴公汤,非常美味
因为迁就家母不吃辣,今次叫左个鸳鸯锅
菜单上面有个花胶同埋醉鸡都劲想食

在座有人不食牛,大好机会比我地又食牛又食海鲜过2018!
本来就是冲著手切牛而来的,打边炉点可以无靓牛呢?

另外我地叫左个 $788 既海鲜盘
只虾仲识得郁架! 店员仲教我地要成只落,惊佢跳出黎咁话㖞!

鳝都好有肉地

2017-12-31