2021-10-18 478 浏览
好似好耐冇出街食海鲜,玩完水又过嚟食下先。今晚嚟到,佢送咗个自家制炸鱼皮俾我哋食,佢个炸鱼皮真系好脆,咬落去索索声。其实我本身都唔系好食炸鱼皮,因为觉得呢啲食物好油,但系佢呢个竟然一啲都唔油,仲好干爽,所以接受到。我哋叫咗个基本嘅餐,分别系六样贝壳类海鲜。同埋三样虾蟹类,龙虾同埋奄仔蟹都爆晒膏,而今日嘅馒头蟹都好肥美。佢两只虎虾真系好弹牙,完全系新鲜嘅表现。但系生蚝就缩水缩得比较紧要,但系都鲜甜嘅。本身我对青口都麻麻地,不过佢呢度嘅新鲜青口竟然一啲异味都冇,反而觉得好好味。另外佢𠮶刀马贝都好大只,不过呢啲大只嘅贝类真系要趁热食,因为好多海水喺入边,如果冻咗反而会腥。另外仲有一只月亮贝,系平时见唔到嘅,都系第一次食,又系好多海水味好鲜甜。今晚嘅面包蟹真系大只过平时见到嘅好多,佢啲肉都好鲜甜好滑,不过呢一只嘅膏就唔系好多,但系可能就系因为咁所以会比较多肉。而佢嘅龙虾职员话系青年龙虾,啲虾肉系偏粉红色,系刺身级别嘅龙虾,所以食落特别鲜甜。而个重头戏嘅奄仔蟹真系好正,除咗好多膏之外,啲肉都真系好实净好甜,其实未煮之前只蟹切开两半仲系郁嘅,证明佢嘅生命力真系好顽强。而今晚个粥底简直系精粹,因为吸
好似好耐冇出街食海鲜,玩完水又过嚟食下先。

我哋叫咗个基本嘅餐,分别系六样贝壳类海鲜。

佢两只虎虾真系好弹牙,完全系新鲜嘅表现。

而今晚个粥底简直系精粹,因为吸收晒所有海鲜嘅精华,再加埋本身粥底加咗猪骨同埋粟米,所以系甜上加甜,因为太好味嘅缘故而唔记得咗影相。

食饱饱之后职员仲送埋椰汁官燕做甜品,见到观念嘅份量你就知道呢间舖头一啲都唔孤寒。
2021-10-18