2022-09-07 328 浏览
好一个气温35度既中午,本身想食拉面却被一个接一个挂著(准备中)的店舖打击,饥贫交迫既情况下试试呢间于石塘咀屹立不倒左好一段时间既街坊小店,大头虾🙄坐底先睇吓食评,嗯…东阴公barbarbar,咖央barbarbar ,一于就来个泰式东阴公海鲜河粉,叫得大头虾食海鲜一定无死错人登登,以份量黎讲相当足够,但只是以河粉而言,其他𩠌菜真心不太令人满意,原因如下:河粉中央高高叠起的其实是蕃茄葱粒并非海鲜食材,食到中后期都系斋食粉;鱿鱼都是些边边位置,味同嚼蜡;蟹柳我唔会痴线到话无蟹肉,但咪就系蟹柳;果2只虾既肉唔太新鲜,好似放题果d虾咁有d霉霉地,咬开条肠仲要无挑完封不动,唯一只青口ok好食,但数数埋埋海鲜就得咁多,加埋个冬阴公汤底酸得滞,冇辣味仲要有dd 咸,整体表现未如理想希望未来可以改善下用料。最后也明白了为什么没有食评推荐海鲜,反而一堆推荐肉类食品,可能下次试试再对比一下

泰式东阴公海鲜汤河
希望未来可以改善下用料。