2019-03-19 1622 浏览
喺网上见到有人推荐观塘呢间全食火锅放题,特登由屯门过去试试首先入到去,成个感觉几柔和,啡白色格仔主调,行怀旧风,餐厅设计都几靓Waiter带我地入去坐低,本来以为要拣火锅汤底,但原来一个锅入面3格,已经有齐哂鸡煲、蕃茄汤、猪骨汤🤣一开波梗系要点牛扒食先啦~等左5分钟左右,嚟左块好大块嘅牛扒,真系大过块面,完全冇夸张,第二转叫嘅牛扒细小小,但都系好大块😂 味道嚟讲都唔错,个黑椒汁较得几好味😋 重点见到咁大块扒真系好surprise❤之后就点其他嘢食,上菜速度都算快, 最耐𠮶次大概等咗7-8分钟啲嘢就嚟齐晒👍推荐食滑鸡件、香菇贡丸、云吞、水饺、响铃。其他蔬菜素食都好新鲜,啲菜同其他火锅放题唔一样,好明显睇得出清洗过、好干净,抵赞👍呢间餐厅嘅重点梗系一堆diy嘅机器,有鸡蛋仔机、可丽饼机、爆谷机、棉花糖机、刨冰机之类,连最近好hit嘅炒雪糕机都有😂 之前一直想玩好耐,但买部机返屋企一般玩一两次就封尘,都唔敢买嚟玩,喺呢度可以玩返够本。 鸡蛋仔浆、可丽饼浆、 小丸子浆、雪糕浆用哂可以叫waiter refill😋 我整第一转系失败嘅,waiter哥哥见到话系啲浆要搅 匀循先倒落部机,第二转搅完
喺网上见到有人推荐观塘呢间全食火锅放题,特登由屯门过去试试

一开波梗系要点牛扒食先啦~

呢间餐厅嘅重点梗系一堆diy嘅机器,有鸡蛋仔机、可丽饼机、爆谷机、棉花糖机、刨冰机之类,连最近好hit嘅炒雪糕机都有😂 之前一直想玩好耐,但买部机返屋企一般玩一两次就封尘,都唔敢买嚟玩,喺呢度可以玩返够本。 鸡蛋仔浆、可丽饼浆、 小丸子浆、雪糕浆用哂可以叫waiter refill😋 我整第一转系失败嘅,waiter哥哥见到话系啲浆要搅 匀循先倒落部机,第二转搅完先倒就整到好靓嘅鸡蛋仔啦😂

另外,服务嚟讲都算唔错,waiter收碟执枱都几快手,见到啲浆无哂就算好忙都会好快refill都浆。

整体嚟讲,呢间餐厅食物、服务质素都唔错,一百几蚊可以又食又玩足4个半钟可能得呢间,CP值好高😂 下次再去开观塘一定会再去👍👍
  • 鸡煲