2018-09-12 281 浏览
话说朋友有日见到囍庆艺厨酒楼做紧十全十美既四人套餐推广,每人都系二百几蚊,套餐里九道菜是海鲜,一道菜是乳鸽,重要任饮橙汁、啤酒(生力)、椰青水,重要包埋茶介,重要免加一,呢个推广听完你唔食,咁你走宝啦!所以我一行四人放工即刻就去试试佢,去到先知原来重要无时间限制,我地觉得好似去左食海鲜放题咁兴奋,入到洒楼环境坐得舒服及服务几好,成日帮我地换碟,上菜速度简直快到不得了,先黎介绍第一道菜白灼海虾有8大只,弹牙爽口,绝不是雪藏虾上汤青龙虾伊面,用2只龙虾开边,肉质弹牙已经不在话,Size都比较大件,而且个伊面底系好多豉汁蒸元贝四件,豉汁味香浓,如果有埋粉丝就锦上添花啦,清蒸沙巴龙趸仔,估唔到条鱼都几滑身,而且火喉同时间都控制得啱啱好,姜葱粉丝蟹煲,上到枱就已经闻到香喷喷嘅姜葱蟹味,粉丝索晒蟹嘅精华.......已经无法用字表达矿泉水灼鲍鱼四只,虽然唔算好大只但囗感都好弹牙,金粟海鲜汤,有粟米、红萝卜、花甲、虾,咁样既汤唔鲜甜都几难啦酥炸大生蚝四只,炸皮薄之余重要炸得香脆,而且肉质鲜红烧乳鸽两只,炸得香脆有肉汁,本人极之推介金银蛋菜心,菜心清爽无渣,最后系黄姜炒饭,内有葡萄干同粟米,炒得均匀,

酥炸大生蚝四只,炸皮薄之余重要炸得香脆,而且肉质鲜
红烧乳鸽两只,炸得香脆有肉汁,本人极之推介
金银蛋菜心,菜心清爽无渣,最后系黄姜炒饭,内有葡萄干同粟米,炒得均匀,不油腻,竟然重有附送红豆沙,今餐食到笑住埋单
白灼海虾
矿泉水灼鲍鱼