2019-09-07
餐厅嘅装修系怀旧主题,见到佢地都搜罗左好多怀旧装饰同画满旧物嘅壁画去布置餐厅,睇得出店主系装修方面都落左唔少心思!我地今晚黎食海鲜粥底火锅🍲每人$198已经包括左7款海鲜同8款配料!十分丰富,不过食海鲜最紧要系新鲜,唔新鲜嘅海鲜食落真系贴钱买难受😣呢道嘅海鲜我可以讲每一款非常新鲜之余仲要好肥美同鲜甜,唔系间间铺头都会有咁新鲜嘅海鲜供应!非常惊喜😍.落完单店员首先会送上粥水打底~用黎打边炉✨老板押水果茶 $48巨型神器,成1L咁大杯,又足料同埋好浓嘅水果味✨精选海鲜 🥢蟹身都几大,同埋蟹钳好厚肉!仲有膏~好鲜甜🥢沙白粒粒啲肉都胀卜卜,仲有海水咸鲜味,新鲜到唔洗点调味料😂食原味就可以,重点系完全冇沙✨自选5款海鲜 -🥢多宝鱼厚肉,非常滑!记得唔好渌太耐🥢北寄贝、鲍鱼、贵妃蚌新唔新鲜睇到佢地嘅色泽就知道,食落更加知道唔系hea野!因为自己唔系好识买,所以如果自己想食都未必会买到咁肥美嘅海鲜,呢道绝对抵食✨配料🥢蟹子墨鱼酿鱼肚、自制鲜墨鱼丸、咸蛋猪肉丸、豆卜鱼腐啲丸类都系自家制,全部好弹牙同新鲜,咸蛋猪肉丸够特别。🥢谷饲黑豚梅肉肥瘦好均匀,食落好腍同滑🥢美国雪花肥牛牛肉质地都好软滑,火锅必点!
落完单店员首先会送上粥水打底~用黎打边炉
✨老板押水果茶 $48
巨型神器,成1L咁大杯,又足料同埋好浓嘅水果味
✨精选海鲜
🥢蟹身都几大,同埋蟹钳好厚肉!仲有膏~好鲜甜
✨自选5款海鲜 -
🥢多宝鱼厚肉,非常滑!记得唔好渌太耐
🥢北寄贝、鲍鱼、贵妃蚌
✨配料
🥢蟹子墨鱼酿鱼肚、自制鲜墨鱼丸、咸蛋猪肉丸、豆卜鱼腐
啲丸类都系自家制,全部好弹牙同新鲜,咸蛋猪肉丸够特别。
🥢谷饲黑豚梅肉
肥瘦好均匀,食落好腍同滑
🥢美国雪花肥牛
牛肉质地都好软滑,火锅必点!
🥢最后店员会加上粥胆、菜脯及带子丝等等
呢个粥系岩岩渌过嘅海鲜同肉嘅精华所在!非常好食,鲜甜!记得加盐去带出鲜甜味,为呢餐画上完美嘅句号我会推荐朋友黎试下,唔会伏