2019-05-24
依一日男朋友放工之后话想食打边炉,但系又唔想食放题同埋连锁店,所以就上open rice search下有咩好食,点知见到依间野几多好评,又有我最钟意食嘅海鲜,所以就谂住食依间😆佢个门口都有唔少好评同埋奖项,位置就唔算太难揾,喺登龙街后少少。我哋今次系食$328一位嘅餐,要咗鸳鸯锅,拣咗荽茜皮蛋汤底同埋麻辣汤底。佢个汤底超香,麻辣味系好香,自己忍唔住用筷子点咗少少汤嚟试吓,都真系几辣😂😂佢个餐包嘅安格斯牛肉雪花好靓,而且食落油脂都分布平均,肉质鲜嫩,而且因为我哋系两个人所以所有食物都系二人份量嘅。佢包一个海鲜拼盘,入边有蛏子,虾,蚬同埋鱼,全部海鲜都有冰喺下面镇住,而且睇落亦都好新鲜,唔系雪藏海鲜。除咗上边上面嘅嘢之外佢另外再包一个乌冬海鲜系非常之好食,只蚬肉有成半只手掌咁大,而且一啲沙都冇,放入口好满足,值得一赞!总括来讲份量亦都系够两个人食,但系就唔适合一啲平时钟意食火锅放题嘅人啦,因为佢全部野都系只会供应人头嘅数量,整体上来讲服务亦都非常之好,好快上齐晒啲嘢,店员亦都会自动帮你加汤同埋不走汤面嘅油,所以都好满意佢地嘅服务呀☺️☺️
除咗上边上面嘅嘢之外佢另外再包一个乌冬