2016-11-20 3838 浏览
任点任食海鲜餐, 啱晒中意食海鲜嘅一族。首先先挑选二选一粥底 (新鲜排骨粥和瑶柱新鲜淮山粥)、炖汤(西洋菜生鱼炖陈肾、老黄瓜炖排骨、姬松茸炖螺肉)。跟著再送脆皮乳鸽、贝壳盛盆,龙虾。跟著仲有包括另外二十几款任点配料,和任饮啤酒、汽水和竹蔗水等饮料。首先当然老火上汤嘅时间,姬松茸炖螺肉炖汤。炖汤好足料,除了有姬松茸和螺肉外,还有排骨,味道很鲜甜天然,用料绝不孤寒。每枱都逢送嘅脆皮乳鸽,外皮脆卜卜肉汁又多,肉质嫩滑,绝无膻味。贝壳盛盆包含胭脂蚌,马刀贝,加上我地自己点嘅海虾同埋青口,感觉大满足。马刀贝大大粒,肉厚鲜甜。海虾肉质弹牙,同样新鲜味美。龙虾同样令我地食得满足,肉质带有爽劲而又鲜甜,加入蒜蓉蒸,味道又提升左一层次。北韩鲍鱼质素亦高,加左姜、葱和虫草花去蒸,弹牙而鲜甜。接著系任点任食嘅肉食同肉丸。虫草花清远鸡鸡肉非常嫩滑,肉质又细嫩。百花酿花菇酿了鲜虾滑,虾滑鲜味弹牙,值得多食几件!手切和牛肉及和牛粒牛香肉味都非常香浓,蒸一份钟左右就食得,保持嫩滑口感。最后当然就系食瑶柱新鲜淮山粥啦。粥底吸收成晚蒸食材嘅精华,所以味道必然系好味。再加入香甜嘅淮山,等绵绵粥底更添味美。
北韩鲍鱼质素亦高,加左姜、葱和虫草花去蒸,弹牙而鲜甜。

百花酿花菇酿了鲜虾滑,虾滑鲜味弹牙,值得多食几件!

2016-11-17