2019-08-25 137 浏览
今日主要系想食粥底边炉,所以叫左个粥底每位$200 而且不设加一服务费。粥底边炉     $200        70分先讲下个粥底,打完边炉后个汤底会鲜甜D,系清哂D火锅料后店员会加入粟米、南瓜同芋头再料葱、冬菜、菜甫同埋猪油渣一齐佬埋黎煮会好食D,佢地仲会帮手煮溶D南瓜。个粥最后食都仲觉得几好食,味道偏淡清清淡淡但不错。海鲜    71分海鲜拣左鲍鱼、多宝鱼、蛏子皇、蚝、海虾、刀贝,另外仲有两款贝类系店家指定既,海鲜普遍都新鲜,海虾放到上桌时都仲郁紧,要系表面放多个碟以免佢跳走,另外鲍鱼都大只,但根据经验有D店会先拎走鲍鱼入边既黑色果袋野再上桌,而今次呢间系先煮熟客人再拎走,不过系属于细心位黎而已。蚝份量几多而且够鲜,虽然比不上美国果D咁大只,但呢到D蚝细细粒,食落都OK而且煮完之后无缩到好细粒。蛏子皇够大只食果时煮到岩岩好,好在无煮到太耐所以食落仲好爽口。火锅配料     71分火锅配料可以自选六款,分别拣左西班牙梅头肉、鲜鸡件、准山、花胶仔、莴笋同埋手打墨鱼丸,首先讲份量,个人觉得岩岩好,可以食饱而又吾会浪费食物,配料中有个较为出色既系个手打墨鱼丸,睇得出真系手打之余食落好弹牙

粥底边炉     $200        70分

海鲜    71分

西班牙梅头肉

手打墨鱼丸

火锅配料     71分
火锅配料可以自选六款,分别拣左西班牙梅头肉、鲜鸡件、准山、花胶仔、莴笋同埋手打墨鱼丸,首先讲份量,个人觉得岩岩好,可以食饱而又吾会浪费食物,配料中有个较为出色既系个手打墨鱼丸,睇得出真系手打之余食落好弹牙,个口感同平时食开吾系手打既会好吾同。
2019-08-20
西班牙梅头肉