2K
2017-12-23 1040 浏览
朋友好钟意食海鲜,佢话尖沙咀有间蒸气锅特别好食,所以就约埋今晚一齐去食啦。话明特登嚟食海鲜,所以我哋拣咗自选优质海鲜蒸气锅,每位$248一次过可以拣六款海鲜, 我哋拣咗鲍鱼、贵花蚌 、海中虾、奄仔蟹、蛏子皇同埋北海道大元贝。当中我最钟意就系奄仔蟹,就算未蒸, 睇到啲蟹膏都流晒口水!朋友就话钟意蒸鲍鱼冇谂过,唔落汁就咁蒸都咁鲜味, 真系要好新鲜嘅海鲜先做得到。店员嘅服务态度都好好话我哋知每款海鲜蒸嘅时间,仲帮我哋set埋秒表计时。食晒六款海鲜之后, 下层果煲椰子鸡都食得啦!食得出鸡肉好新鲜,肉质非常滑溜,而且渗透咗好香的椰子味。 如果未食饱嘅朋友可以追加 食材打边炉。 即使我哋已经食饱, 都忍唔住饮咗几碗汤,必食推荐!整体嚟讲海鲜非常新鲜, 椰子鸡够晒特别, 你呢个质数二百几蚊一位好抵食! 我要介绍其他钟意食海鲜嘅朋友嚟先得!

当中我最钟意就系奄仔蟹,就算未蒸, 睇到啲蟹膏都流晒口水!

食晒六款海鲜之后, 下层果煲椰子鸡都食得啦!

2017-11-28