2021-11-28 1565 浏览
三年前食过Captain’s House位于湾仔既分店,今日朋友请我食埋Captain’s House既尖沙咀分店,Iconic既海鲜袋系一定必叫!- 爆谷虾每粒虾大约爆谷咁大,外表炸到金黄香脆,入面虾肉仍然爽口弹牙👍🏻。餐厅附送三个酱汁包括沙律酱、茄汁同芥茉酱。我认为沙律酱加芥茉酱同爆谷虾最夹!- Seafood Platter 三款海鲜包括海虾、青口同活蚬,每款各十只。至于酱汁就三拣一,我地拣左卡姜蒜蓉汁。上菜时候职员会将海鲜袋摇动,令所有海鲜都均匀地沾上酱汁😝。职员一打开海鲜袋已经闻到强烈既蒜香味,食落仍然尝到蒜香味,辣度中等。入面仲有其他配料例如薯仔、肠仔、粟米等等,非常丰富😋。- 白酒煮活蚬扁意大利粉意粉上面舖满大蚬,白酒同蚬可谓完美配搭,蚬入口鲜甜食落无沙,不过意粉略嫌硬身左少少。Kiwi Garden 同Lychee Meet Roselle 都系餐厅Rainbow系列既mocktail。入面有好多水果粒,平时屋企人话每日都要食一次水果,今次饮呢杯mocktail当食咗水果!另外味道唔算太甜。- 苹果批配雪糕苹果馅料好多,外层非常酥脆。甜度适中,加埋云呢拿雪糕非常幸福🥰总

- 爆谷虾
Popcorn  Shrimp

- Seafood Platter

Seafood  Platter  A

- 白酒煮活蚬扁意大利粉
Clams  Linguine

- 苹果批配雪糕
Apple  Pie  with  Ice  Cream

总括而言,餐厅嘅shake shake海鲜袋依然保持水准!爆谷虾亦好味。至于意粉同苹果批不过不失。
2021-11-25
Popcorn  Shrimp