2017-05-20 94 浏览
第一次食蒸气锅,期待又兴奋!研究完一轮menu都系套餐最抵食~蒸气锅开始前先黎个小食,生煎墨鱼饼,弹牙香口,配上甜酸酱,系一个唔错既开胃小食~自选粥底店长向我地推介南瓜排⻣粥,既然系店长推介就试下啦,望落材料都好新鲜,仲有好多唔同种类既谷物,感觉好健康~估唔到蒸气锅套餐都有三文鱼刺身,香港人实在太爱食三文鱼,更意外既系非常新鲜肥美,绝对唔系一般货色。店员好细心等我地享用完刺身先开始蒸野食,刺身最紧要系趁冻食!海鲜系今餐既重点,只要材料够新鲜清蒸就已经好好食~美国石蚝成只手掌咁大,食落塞满成个口真系超满足;竹串虾好新鲜所以肉质超弹牙,虾头仲有好多膏;象拔蚌仔大家一致赞好,鲜味非常浓郁,好惊喜,真系唔需要落任何调味,店员再三叮嘱象拔蚌蒸大约1分钟就要上碟,超时既话肉质就会韧,所以大家都严阵以待准备好只碟开餐!另外叫左三只金箔松露龙虾,做紧优惠每只$48, 卖相又金箔又松露感觉好高级,呢个价钱真系几抵食,呃like都值啦,肉质好弹牙,黑松露味香气四溢!马拉糕蒸完热辣辣即食特别滋味~软绵绵~甜度岩岩好~食完咁多好野个粥底先系精髓,黄澄澄既颜色非常吸引,食落有晒海鲜同肉类既鲜味,更意外既系仲有黑

梅菜猪肉丸拼鲮鱼丸  及  西班牙黑毛猪

马拉糕蒸完热辣辣即食特别滋味~软绵绵~甜度岩岩好~

食完咁多好野个粥底先系精髓,黄澄澄既颜色非常吸引,食落有晒海鲜同肉类既鲜味,更意外既系仲有黑松露味!非常完满既一餐!