(非会员)
2007-07-31 17 浏览
之前同城班旧同事来过依度食, 同去西贡食海鲜一样, 先去海鲜档拣好料, 然后上酒楼加工, 一开始大家磨拳擦掌准备拆虾拆蟹, 点知一上抬既系烧鹅全只及咕噜肉!! 当时个个你眼望我眼, 原来系搅手order既, 仲话依间酒楼海鲜都系其次, 小菜先系”冧巴温”, 好好好, 见搅手诚意推介, 一于试试, 噢! 不得了, 咕噜肉真系外脆内软, 可能连专做中国菜既大酒楼都比下去. 烧鹅更是一流, 见搅手笑笑口话依度近深井, 所以先咁正, 原来如此…….. 之后虾, 蟹, 鱼, 龙虾等等…都好正!! 今个月尾小弟牛一, 所以专程入来覆桌. 咕噜肉依然地好, 烧鹅就肥咗少少, 再来炒蚬, 芝士焗龙虾及清蒸老鼠斑, 一家四口食到不亦乐乎. 虽然o黎依间嘉彩两次都唔系食o的咩特别菜色, 但系我就o向依度食到平凡之中既不平凡. 只可惜小弟家住港岛, 屯门实在太远, 唔知几时可以再来食喇~~