2021-07-16 20 浏览
记得之前去过胡炉食高档单点火锅,原来而家已经变咗做半放题,好似仲好唔使谂一轮要食乜嘢!🤣首先店员会叫我哋拣一款煲底,包括有惹味鸡煲、胡炉醉鸭煲同埋黑白胡椒卜卜蚬煲,个人偏好比较钟意食鸡煲,所以就拣咗呢一个。店员一将个鸡煲放上枱,见到酱汁好浓稠,一阵香气,见到鸡件嘅份量多得有啲夸张,对于两个女仔来讲实在有点多,而且呢度唔同其他鸡煲咁大部份都系骨,而系啖啖肉,眼见好似好多都系鸡腿肉添!🤪喺食咗几件鸡件之后,店员就端上两客非常精致嘅蚝皇鲍汁佛跳墙,佛跳墙入边有螺片、花菇、鲍鱼同埋娃娃菜,材料非常新鲜,而且唔会好难咬开,食得出用料非常高档。👏🏻呢个套餐仲包埋时令海鲜拼盘同埋胡炉拼盘,即系肉拼盘,而最后亦都有手工丸饺拼盘。时令海鲜拼盘包括有大大只而且啖啖肉嘅海虾、非常肥美嘅广岛蚝,完全冇沙嘅蚬,一啲都唔难咬开而且非常新鲜嘅鲍鱼,同埋大大只嘅蚌😊至于胡炉拼盘就包括有澳洲和牛,牛舌心同埋黑毛猪豚肉,食到呢一度已经饱咗一半,因为虽然唔系任食和牛同黑豚肉,但系分量一啲都唔小,两个女仔已经食到非常之满足。😍手工丸饺拼盘就包括有黑松露墨鱼丸、手打虾丸、牛肉芝心丸,鲜虾云吞,xo酱带子九同埋鱼皮饺。佢哋嘅丸类

手工丸饺拼盘就包括有黑松露墨鱼丸、手打虾丸、牛肉芝心丸,鲜虾云吞,xo酱带子九同埋鱼皮饺。佢哋嘅丸类同水饺都系自家制,所以喺出边食唔到呢一种味道,推介!😄

我哋加咗每位$38啤酒汽水任饮,款式非常之多,有唔同嘅茶类、啤酒同埋汽水、玉露系列。

既然系半任食边炉,又点可以唔试吓其他任食配菜呢,我哋最后拣咗超甜粟米、新鲜炸响铃同鱼皮,日本蟹柳同埋个人超级超级推介嘅墨鱼须同牛柏叶,墨鱼须超级新鲜而且非常大条,就好似喺出边食紧脆炸鱿鱼须咁啖啖肉,大家一定要黎试吓,包你一定唔会后悔!😈

估唔到胡炉转咗做半任食火锅,啲食材依然咁新鲜同高质,抵赞!👍🏻
  • 海鲜拼盘