2019-06-18
青梅竹马嘅好姊妹生日,今年一于食好啲、食豪啲!见 openrice 介绍海鲜山,即一见钟情😍,双眼发光,马上订位!由于食材必须新鲜,为保障双方,订位后必须落订($200)👌🏻。店家确认后会问客人要求嘅辣度同配菜调味料之类,非常细心 。为咗避开人流,同埋方便食饱后去shopping ,我订咗晚上六点,坐定定后即叫即做,大约等15分钟左右。其间店员会讲解一下套餐有咩食、限期优惠、FB 优惠咁、火锅酱料…… 保证清楚明白,令客人食得最抵登登登登!龙虾山🦞上枱喇!真系成座山咁高,二人餐有波士顿龙虾一只,鲍鱼、扇贝、贵妃蚌各两只、白蚬、海虾大量!为咗品尝海鲜嘅原始鲜味,今次拣咗BB👶🏻辣。龙虾味浓,肉质弹牙!扇贝、鲍鱼大大只,非常爽口!其他海鲜全部鲜甜无比,系游水生猛海鲜无误!食食下海鲜开始见底,呢个时候,店员会过嚟帮你开炉加热,同时示意可以加钱拣火锅配料。锅底全部都系娃娃菜,有 3-4人份量 加埋之前配海鲜嘅辣椒炸蒜,汤底本身已经好惹味 我哋加咗吸味嘅粉丝、黑豚肉、墨鱼丸、牛栢叶。如果二个人嘅话,其实加粉丝,黑豚肉就已经足够,再加就太多太饱喇!甜品系意大利雪糕球,我哋拣咗姜味,榴梿味。朋
甜品系意大利雪糕球,我哋拣咗姜味,榴梿味。朋友话榴梿雪糕有果肉,几好味但冇惊喜!而我食嘅姜味雪糕就有惊喜喇!姜味雪糕坊间罕见,姜味超浓但唔会好辣,食完个肚仔好舒服!
所有帮衬过嘅旧客都有优惠,近期有斧头扒优惠,要快啲安排吓下次饭局先