2020-11-17
与旧同事饭聚,有人推介呢个$188海鲜餐我地见价钱都几平就试吓,但嚟到发现仲有好多餐选择,有啲仲平仲抵食我地一行四人,谂谂吓好似叫另一个海鲜餐仲抵!$548六个海鲜我地原本谂住呢个餐只得海鲜唔够饱,想叫埋自选一餐$348,但侍应姐姐话两个都系四人餐,惊我地食唔晒,咁我地最终都只叫咗超值海鲜大会餐!龙虾伊面超级咸细细只龙虾仔,肉质尚可,如果唔系咁咸都算几好,唔知点解要咁重手黄金虾,冇咸蛋味,够热够脆口,味道反而唔咸!真系估佢唔到炸蚝啲脆浆多得好夸张,蚝本身都正常size都唔细唔知点解要配咁多脆浆上碟脆浆虽然好厚,但够脆食落唔漏条鱼属于bb size好细条,佢有讲明系龙趸仔,但都好新鲜嘅鲍鱼无乜特别,算正正常常,但陈皮完全无味扇贝似雪藏又系劲咸,港人都追求健康好耐啦⋯⋯点解要咁重味全部𩠌都偏咸送嘅绿豆沙反而好正!够香又唔太甜!仲有西米添
黄金虾,冇咸蛋味,够热够脆口,味道反而唔咸!真系估佢唔到
鲍鱼无乜特别,算正正常常,但陈皮完全无味
扇贝似雪藏又系劲咸,港人都追求健康好耐啦⋯⋯点解要咁重味
全部𩠌都偏咸
送嘅绿豆沙反而好正!够香又唔太甜!仲有西米添