2017-04-10
依排老公工作好辛苦, 所以想食返D好野, 对老公好D! 老公钟意食海鲜, 黎到铜锣湾, 立即上OPENRICE, 揾到一间上楼餐厅。一出䢂,见到好欧美设计既墙身,已经话俾你听佢拿手整龙虾😁所以入到黎我一定拣有龙虾既食物😎先黎龙虾汇,首先食个薯条先,见到有d系橙色,咬一啖,原来系蕃薯条,正呀!好香蕃薯味,热辣辣又脆😘😘😘旁边系加左黑醋既蔬菜,好新鲜又开胃。主角龙虾,只龙虾钳真系碟咁大,而且好重龙虾味,咬落去,d肉真系一丝丝,好弹牙,听到佢既爽脆声!加埋个柠檬忌廉汁,好吊味😋龙虾身超香蒜味,而且超多肉。个龙虾包,用左蜜糖包,烘得好香脆,中间舖满龙虾肉,混著罗勒叶,再涂柠檬忌廉酱,口感丰富,各种美味既混合😋依度仲有老公钟意食既青口,餐厅用铁pan 上枱,我地见到d sauce 「bolobolo 」,仲系度翻腾紧, 热既情度可以话系 "热pan上的青口"好野梗系趁热食,d青口好新鲜肥美,又滑,加埋个白酒忌廉汁,真系美味既配搭😍惊喜一个接一个,再黎海胆蟹肉忌廉意粉,睇个样已经觉得好吸引!义一注意粉食,真系估唔到咁浓海胆和蟹肉味,简直唔使食面个 d 海胆已经系意粉当中食到!个忌廉汁既每一滴都系打
一出䢂,见到好欧美设计既墙身,已经话俾你听佢拿手整龙虾😁
好香蕃薯味,热辣辣又脆😘😘😘
旁边系加左黑醋既蔬菜,好新鲜又开胃。
加埋个柠檬忌廉汁,好吊味😋
龙虾身超香蒜味,而且超多肉。
个忌廉汁既每一滴都系打左蓉既蟹肉和海胆,义一注意粉,已经吸收左海胆和蟹肉精华😘😘
当中仲有青口、蚬、虾、日本鱼蛋、海带、乌冬等等陪住佢浸温泉😂😂
食依个乌冬,一定要连汤食,因为被浸完温泉既汤,集龙虾同其他材料灵魂于一汤,好好好甜!
我点左个 Pink Velvet, 士多啤梨当中又夹著牛奶味,仲有士多啤梨种子,饮佢就好似饮紧士多啤梨雪糕咁😁