2020-10-12
搭完船系天星码头见到呢间意式雪糕店~ 即刻买返杯消下暑先☀️ Gelato比一般雪糕少50%空气含量,所以口感会更绵密、层次就更加丰富啦~ 见到有咁多款口味就好兴奋😍😍 经过一番挣扎之后,我同朋友就试左螺旋藻布朗尼、百利甜酒士多啤梨四款味🥳🥳双球雪糕🍦($50) 百利甜酒士多啤梨Bailey同士多啤梨出奇地夹🍓 如果钟意Bailey嘅话呢款应该会几岩你🤤食落仲有士多啤梨果肉添,令口感更加丰富!螺旋藻布朗尼呢款嘅颜色好靓,Brownie味较突出,食落啖啖Brownie,适合钟意食甜野嘅你同埋chocolate lovers🍫奇脆曲奇🍪曲奇味系我平时食亲雪糕都一定会叫嘅口味😆 呢款雪糕奶味较重,加埋oreo食落真系甜入心呀🤤 开心果最推荐开心果味👍味道好浓郁,真系浓到好似食紧开你果咁!食落仲有粒粒开心果碎增加口感~-XTC Gelato (尖沙咀)🤓📍尖沙咀天星码头KP-01号舖抵食指数:😚😚😚😚/5舔舔脷指数:😚😚😚😚/5
双球雪糕🍦($50)
百利甜酒士多啤梨
螺旋藻布朗尼