2012-10-15
好早前同朋友黎过一次~ 感觉上好街坊FEEL空间感好大,枱椅好大张好舒服!仲有几张露天既枱 可以比人食烟同放狗! 好细心~唔系好饿但又想揾地方坐下饮杯野,喺门口望完又望, 绝对放心~系唔会有人出黎打搞你, 等你自己慢慢睇啱行入去望晒个餐牌,望埋入面有个心仪既靓位,所以入左去帮衬入到去如果中意自己搞既人,会好中意呢种冇人理既感觉,中意坐边就坐边,中意饮咩就饮咩~一入门口就有个小小茶水站,有咖啡红茶同花茶仲有橙汁任饮,隔离仲有一个书柜可以比客人拎D书黎睇~我发觉佢好多种类既书都有,,有一般既美容杂志,有车书,有多拉A 梦,老夫子漫画..有育婴书. 仲有本系坐月子..~__~"饮食杂志紧系我既至爱之物~!!D书感觉系人地睇过唔要再拎黎寄存~物尽其用又唔浪费~唔错~千其介意佢地唔整全同好多人睇过唔卫生..拎左两本书埋位坐,就有个服务员拎杯水比我同我落单,我话未谂好,佢就一支箭咁走左去...过左阵我见冇人理我,就自己去左拎野饮, 今次我拣左玫瑰花茶闻到好香, 饮落有点甜, 我谂佢系加左糖, 我个人喜欢原味多D餐牌款式好多,有重口味既肉頪主菜,亦有清淡D既甜品沙律,可能因为唔系咁饿,好多野都叫唔落
空间感好大,枱椅好大张好舒服!
仲有几张露天既枱 可以比人食烟同放狗! 好细心~
唔系好饿但又想揾地方坐下饮杯野,喺门口望完又望,
绝对放心~系唔会有人出黎打搞你, 等你自己慢慢睇啱行入去
望晒个餐牌,望埋入面有个心仪既靓位,所以入左去帮衬
入到去如果中意自己搞既人,会好中意呢种冇人理既感觉,
中意坐边就坐边,中意饮咩就饮咩~
一入门口就有个小小茶水站,有咖啡红茶同花茶仲有橙汁任饮,
隔离仲有一个书柜可以比客人拎D书黎睇~
饮食杂志紧系我既至爱之物~!!
D书感觉系人地睇过唔要再拎黎寄存~物尽其用又唔浪费~唔错~
千其介意佢地唔整全同好多人睇过唔卫生..
过左阵我见冇人理我,就自己去左拎野饮, 今次我拣左玫瑰花茶
餐牌款式好多,有重口味既肉頪主菜,亦有清淡D既甜品沙律,可能因为唔系咁饿,好多野都叫唔落手,
叫左个肉酱意粉下午茶餐.加鲜茄汁
叫鲜茄汁已经有咩要求, 饮落好鲜,唔系鲜茄汁开水咁简单~
肉酱意粉真系令我有意外惊喜
睇落去冇咩特别, 谂住都系一般㶽肉酱意粉,D意粉NEW落去感觉好淋好烂,都冇咩兴奋感觉
由于冇咩兴奋感觉,所以放左一阵先食,讲真都开始凉..点知食落又唔系咁一般~
佢D肉酱系用鲜牛肉+猪肉打成,有大粒有细粒好有口感,混埋D浓味酱汁,配合得好好
上面仲有层厚厚既芝士,即使放左5分钟先食, 仲可以见到D 芝士丝~!! 正~!
虽然话系下午茶价钱,但系足有1.5既份量!! 物超所值~!
饮饱食醉, 佢早都唔会有人急住黎收碟, 绝对有私人空间! 直到埋单..
题外话/补充资料:
可能好多人会觉得佢地D服务唔系好得,,老实讲呢到真系冇咩服务可言..
服务员全都系后生19 20岁D仔女,可能系读完书啱啱出黎做野果唔系咁识人情世故~
咁一分钱一分货~大众化口味唔好指望有高级餐厅服务! 本人黎讲,我觉得几 LIKE LA!!