2024-02-15
呢几日真系冻左好多,最中意打边炉嘅我又出动啦🤣去到尖沙咀饮野,喺酒吧果栋楼下面正正有一间火锅店,价钱唔贵大众化,最正系有我钟意既羊腩煲,所以我就毫不犹豫地入左去🤣个晚我哋算夜过去,10点几先到,唔驶点样等就有得坐,店员态度好好即刻走过来帮我地罗锅,而且啲𩠌都好快就到 ,个火焰牛尾煲果然冇令我失望,好够味之余亦煮得够晒淋, 支竹马啼等等吸晒啲汤味好正😋热辣辣又易入口,我同朋友好快就食晒😆接住落黎就梗系打边炉啦😚 黎个汤底系用左养生滋补养生滋补鹧鸪汤,去全港首间火锅店用咁养生嘅汤底!🥰听店员讲喺煲足几个钟 , 非常之够火候!材料都好多,有鹧鸪,虫草花,红枣圆肉杞子等等,饮汤我都饮左几碗,都差唔多饱左一大半😆咁当然就唔止啦!作为牛魔王嘅我即刻叫左一堆牛肉,有安格斯封门柳同安格斯牛板键,最中意就系封门柳,轻轻摆系咁好味嘅火锅一边捞两捞就食得,而且非常之爽滑,加埋我出边整嘅混酱一齐食确系非常之惹味!😍😍😚牛肉系主打但系我都加左鸡件,鸡件好新鲜食落去亦都系索索声!加埋啲粟米芝士丸,蟹子丸等等一齐食,食完我同朋友都捧住个肚出去🤭🤭
热辣辣又易入口,我同朋友好快就食晒😆