假日约朋友出黎旺角聚旧, 见朗豪坊d餐厅爆哂棚, 又限时用餐, 唔太适合吹水闲聊, 望过对面有间餐厅名叫---围炉取暖, 好奇入去望下, 原来系一间新开以露营为主题嘅火锅店, 座位亦以露营椅为主, 感觉可以懒洋洋叹住冷气围埋一齐打边炉, 而且仲推出咗新张优惠套餐, 正好合我地心水。新张优惠套餐特价HK$680 (原价$972) – 原价加一合共HK$778餐厅不设酱油费, 只收加一服务费。对比坊间大多火锅店要收酱料费, 感觉抵咗!酱料返自助区:套餐指定汤底为每日限量20锅---花胶鸡汤(半只)金黄色汤底, 半浸了半只鸡, 另有三件卷起细细件好滑不黏嘅花胶, 店员协助系另一边将鸡件剪成一件件, 方便分享。火锅食材上台都好快。安格斯牛小排: 牛小排牛脂呈雪花纹理, 分布平均, 鲜嫩不会过腻, 脆肉鲩鱼片: 鱼片起双飞, 稍为滚几秒入口, 鱼皮位超爽脆, 有鱼鲜味。韭菜鲜肉饺: 饺皮厚薄适中, 馅料不算饱满, 滚熟后一咬, 吸到汤汁, 所以不会太重口味。黑白无常: 原来系墨鱼丸同墨汁丸, 口感几弹, 有墨鱼碎粒, 有层次又食到墨鱼原本味道。 套餐亦包括了多种可尽吸汤汁嘅配料, 包括湿炸枝竹、
酱料返自助区:
套餐指定汤底为每日限量20锅---花胶鸡汤(半只)
花胶鸡汤(半只)
火锅食材上台都好快。
套餐亦包括了多种可尽吸汤汁嘅配料, 包括湿炸枝竹、油麦菜、秀珍菇、莲藕片, 够哂健康!
水间粉: 煮嘅时候索咗汤汁, 令面质林嘅同时又食到汤底精华。
ORDER呢个套餐仲有小食送, 只要FOLLOW & SHARE IG, 即送炸鳗头一份(人头计), 热辣辣炸起, 表面金黄脆口, 点炼奶食, 一流!
2023-06-11