2020-03-12
近期显径街市翻身后,新加入好多唔同美食,有米线啦,有烧味啦,仲有见到手撕鸡添,因为以前系呢头要食手撕鸡就要出到去大围个头买,而家近近地就有得食好喇,先讲下餐牌,甘佢有净鸡买,或者配饭/面买,除左手撕鸡外,可以配多2-3个𩠌都得。于是我就拣左凉拌手撕鸡冷面试下,但讲真就有点失望,因为我以为系成盒都会系以手撕鸡为主,点知原来佢凉拌先系重点,佢模式系望晒佢d主菜类同其他小食系厨窗到,然后就去夹,当我见到佢夹凉拌果盘野时,先发现原来果盘野系捞左手撕鸡,点解会一直都望唔到,系因为d.凉拌真系好多,果比例就咁目测凉拌7成手撕鸡3成,我顿时会系到谂,可能佢开始捞既比例或者唔系咁,但系因为佢都系随意夹ja ma,所以咪夹下夹下,变成咁既比例。时此消费体验:环境:企企理理,整整齐齐渠道:只有自取味道:普普通通,我点左辣,不过一点也不觉得辣。冷面有点硬。价钱:35蚊,凉拌手撕鸡配饭/面+一盒纸包饮品,然后就睇你加咩𩠌,$8-10起,我对上见到有人加多两𩠌,成50几蚊,感觉果份量就唔系甘值,如果就咁叫个凉拌手撕鸡饭/面都算平宜的。综合来说,今次系满心期待手撕鸡配合辣汁既味道会系点,但我就错晒,无为意凉拌字眼
时此消费体验:
环境:企企理理,整整齐齐
渠道:只有自取
味道:普普通通,我点左辣,不过一点也不觉得辣。冷面有点硬。
综合来说,今次系满心期待手撕鸡配合辣汁既味道会系点,但我就错晒,无为意凉拌字眼,d青瓜丝真系好多好多,要试到d手撕鸡既话就只有真系再试下佢90蚊既净手撕鸡先试到。