2021-03-24
凉皮小姐招牌手工凉皮+猪耳麻辣汤凉皮+牛柏叶+腩肉孜然鸡翼价钱💲: $38/ $50/ $22好味程度😋: 3.8/5 (凉皮4.4, 麻辣3.3😂)服务🍴: 3.6/5环境🗾: 3.6/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 3.8/5-唔知有冇人同我一样好中意食凉皮,但好多时都要系葵广旺角深水埗立食或者外卖,返到屋企又冇咁好食🥲 我前排终于去左一间有得堂食有坐位的凉皮店,介绍下比大家😙-我叫左招牌手工凉皮小辣,我觉得可以再辣啲🤪 食落都系一如既往的酸酸辣辣,但感觉上呢间冇系旺角葵广个啲咁多味精,食完冇咁口渴🥰 凉皮几剔透,好滑韧韧地,配埋花生、炸黄豆、芫荽、青瓜,口感上清爽啲又多啲嘢咬,真系会一啖一啖食唔停😋 我拣左猪耳做𩠌,麻辣猪耳好爽好够味,份量都ok。我觉得男仔食呢个会唔够饱,女仔就啱啱好,因为佢用细碗装,不过就装得好满😏-另一个叫左麻辣米线转凉皮。呢个好清淡,唔建议叫。小辣一样唔系太辣,麻味都唔够,d汤睇都知比较稀同似水,重口味人士唔会钟意😫 不过麻辣汤要有的嘢佢都有,好似肉碎、芫荽、腐皮、芽菜咁。𩠌就叫左牛柏叶同腩肉。牛柏叶好食,切得好薄,索到汤又爽口😎 腩肉唔系有煮过个d惹味麻
招牌手工凉皮+猪耳
麻辣汤凉皮+牛柏叶+腩肉
孜然鸡翼
价钱💲: $38/ $50/ $22
好味程度😋: 3.8/5 (凉皮4.4, 麻辣3.3😂)
服务🍴: 3.6/5
环境🗾: 3.6/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 3.8/5
另一个叫左麻辣米线转凉皮。呢个好清淡,唔建议叫。小辣一样唔系太辣,麻味都唔够,d汤睇都知比较稀同似水,重口味人士唔会钟意😫 不过麻辣汤要有的嘢佢都有,好似肉碎、芫荽、腐皮、芽菜咁。𩠌就叫左牛柏叶同腩肉。牛柏叶好食,切得好薄,索到汤又爽口😎 腩肉唔系有煮过个d惹味麻辣腩肉,而系一块块好似打边炉个啲,冇咩味,唔建议叫🤨
最尾仲有个孜然鸡翼小食。$22/3只,但size太细!真系太细☹️ 但系新鲜炸起,一上枱就闻到孜然味。食落仲要爆汁,够咸够干身。真系好似人地咁讲高质过谭仔土匪🙈 如果大啲会好好多。整体凉皮好好食‼️麻辣汤唔好食太淡🥲‼️ 夏天去食凉皮真系一流🥳