2022-06-25
讲到夏天消暑 雪糕刨冰一定走唔甩😎今次一次过介绍晒两样俾大家!呢间位于葵广Top世界嘅Something Cool 主打雪糕汉堡/班戟/三文治🍨烘过嘅面包包裹住厚厚嘅雪糕 真系听见都流晒口水 好吸引🤤次次经过佢哋舖头 都劲想试下😆而家除咗雪糕 佢哋仲推出埋绵绵冰🍧可以话雪糕刨冰两派都照顾到-雪糕口味同配料会不时更新 所以大家要以当日menu为准🙌🏻原本想试吓抹茶味 不过咁啱𠮶日冇 所以就试咗最fresh嘅薄荷朱古力味🍫制作时间5-10mins左右 都几快😌舖头好贴心 会提供埋手套 方便成件拎起食 粗鲁啲都唔怕🤪-🍨薄荷朱古力雪糕汉堡 $38每款雪糕汉堡可以自选两款配料✌🏻我哋拣咗可可米同埋Oreo碎 大家记得嗱嗱声打完卡就好食喇🤣因为雪糕好快溶一咬就有种冰火交融嘅感觉🥶面包表面烘过再搽咗蜜糖🍯食落好似西多士咁 薄荷朱古力雪糕好够冻 薄荷同朱古力味都好浓 雪糕同面包嘅软硬度相似 所以好夹💁🏻♀️想试吓如果配其他口味嘅雪糕会唔会仲更加夹🤤配料嘅可可米同oreo碎本身就同薄荷朱古力颇夹 加上脆卜卜嘅口感 令成个雪糕汉堡食落更加有层次~-新出嘅绵绵冰分别有几种口味:芒果 荔枝 抹茶红豆 草莓
🍨薄荷朱古力雪糕汉堡 $38
新出嘅绵绵冰分别有几种口味:芒果 荔枝 抹茶红豆 草莓 云呢拿oreo 最后拣咗我最钟意嘅芒果🥭
🍧芒果绵绵冰 $48
份量都几大 建议同朋友share😂绵绵冰上布满芒果酱 仲有芒果肉🥭芒果味爆珠 威化饼 手指饼 配料太丰富 几乎睇唔到个冰🙈芒果酸酸甜甜 同个冰几夹 不过个人觉得芒果酱可以落少啲 因为多到就嚟满泻🙈至于绵绵冰食落重奶味 冰嘅质感再绵啲就好😌食到尾啲冰有少少黐埋一旧旧 不过有惊喜位就系🤩冰底竟然仲有粟米片!脆卜卜好有口感
就算雪糕唔啱食 都可以试下香口野架~有各式各样嘅炸物 特别啲有炸鸡泡鱼干🥸想食记得去Top世界揾佢哋啦!