2023-11-15 34 浏览
✨新加坡鱼蛋喇沙叻沙汤底用左虾米、虾膏、辣椒同椰奶等熬煮而成,入口香而不辣,配上新加坡超弹鱼蛋、索汤既豆卜同烚蛋等配料,风味十足;油面挂汤,口感适中不会煮到太淋,同我系新加坡食既无分别👍🏻✨黑松露香煎鲍鱼黑松露浓郁芳香,包裹住已切粒既 Q弹鲜甜鲍鱼,配料简单到极,但两者融合一齐味道相得益彰,保证一啖接一啖停唔到✨海鲜酿油条油条金黄酥脆,酿既虾胶配有虾肉粒,内馅鲜味都几突出,而且鲜嫩弹牙,点下附上酸甜辣椒酱,美味又香脆过瘾✨新加坡咖喱牛腩✨手抓饼(4件〕一上枱迎来一阵椰香,表面有啲辣油。酱汁香醇唔算辣,浓稠适中,好岩用黎点外脆内酥软既手抓饼。而且算无乜甜味,最怕食到日式甜咖喱 / 茶餐厅莹光咖哩😅 牛腩份量好多,油脂分布都几平均,食落松软唔韧。特别牛筋炆得滑嫩吸尽咖哩汁,胶质满满,满足!环境方便,餐厅有outdoor位置宽敞,又有大电视,天气凉凉地,夜晚食饭、饮啤酒都好有relax mode,食住新加坡菜,系几有南洋风情👍🏻👍🏻
✨新加坡鱼蛋喇沙

✨黑松露香煎鲍鱼