2021-07-02
其实成日都会经过呢间野, 但可惜每次都觉得门口冇咩特别而冇入去食。今晚系唔想烦念食咩既情况下,决定入呢间试下啦~ 坐低之后姐姐好贴心地比左杯热水比我地浸餐具,服务态度又好,餐厅入面睇落干净舒服,而且真系估唔到d野食有惊喜tim! 朋友order左个猪软骨手工面,拣左宽面+中辣胡椒汤底,我就要手撕鸡凉面中麻辣,另外叫多个纯牛肉手工馅饼。猪软骨手工凉面冇影到相,见到d菇系碗野度。试左啖汤,OK既~ 但我平时就唔太好胡椒汤底,但就好足料,多朋友食极都仲有好多面手撕鸡凉面个面款我拣左粗面。但我估唔到粗面咁有惊喜。面质系烟韧偏硬,食落又唔会有面粉味,系我完全中意既口感同味道! 上到黎都大碟,真系又麻又辣,食到个咀痺到呢! 唯一美中不足就系我唔应该叫中辣,因为佢系有麻酱嫁,嗌左中辣就比辣椒酱抢左个味。下次我一定叫番小/唔辣,相信会更加好食! 纯牛肉手工馅饼 饼皮好脆,小小地焦皮好吸引! 唔差既,但系可能因为嗌左纯牛肉,所以食多几啖会有少少dry。相信下次嗌洋葱/ 酸菜会好食好多~ 呢间我一定会再去食嫁,价钱份量抵食又好味,下次一定会嗌得更好食!
猪软骨手工凉面
手撕鸡凉面