2021-05-05 366 浏览
一直都听有人介绍呢间日式餐厅,今次同朋友行开呢边又咁岩唔洗排队就入去试下。装修好似去左日本咁,座位好宽敞,坐得好舒服。今次叫左一个釜饭,一个面食同小食试试。▶️汁烧牛肉釜饭🐂本身以为会系好细碗,点知一上枱,份量十足,而且够热,啲牛肉好厚好有味,加埋烧汁好好食。糖心蛋有流心效果,而釜饭嘅饭有饭香,捞烧汁一流。▶️蕃茄牛肉汤稻庭汤乌冬🍜蕃茄汤带小小辣,蕃茄味就唔算太足。用料同样非常足,超大碗。乌冬煮得岩岩好,烟烟韧韧,索左少少汤汁唔会变一patpat,而且几有味,但就有啲普通。▶️日式大阪烧不过不失,有劲多我钟意嘅柴鱼片同菜,不过就唔够地道风味。▶️盐烧鳗鱼串烧只系叫左一串,鳗鱼清甜爽口,盐烧可以令我地食到鳗鱼鲜味,而且唔会好油好漏,超想食多几串,应该几适合送酒。▶️榛子酱烧年糕榛子酱超邪恶,两旧年糕都放左劲多榛子酱,一咬落去年糕外面脆脆地,入面好烟韧。年糕本身无味,加左榛子酱唔会太甜,中和返,系一个唔错嘅小甜品。整体食物质素唔错,价钱同份量都好合理,如果经过呢边可以一试。

▶️汁烧牛肉釜饭🐂

▶️蕃茄牛肉汤稻庭汤乌冬🍜

▶️日式大阪烧
不过不失,有劲多我钟意嘅柴鱼片同菜,不过就唔够地道风味。

▶️盐烧鳗鱼串烧

▶️榛子酱烧年糕