2020-06-25 217 浏览
早一个星期打去问,点知夜晚full booking,所以就谂住早d walk in睇下有无机会。大约五点左右到,职员话无晒意粉同饭类,问o吾ok,之后我地谂住都仲有其他食物,觉得都无所谓啦就入去。之后当我地order既时候,我地想叫一个salad一个扒同埋一份鸡翼,点知职员话无扒无salad,得返炸物同野饮。个一刻都几无奈下,一入黎个阵又吾讲清楚d。所以唯有就净系叫左个避风塘鸡翼同埋两杯drink。避风塘鸡翼鸡翼煮得太干,完全无晒任何肉汁,连鸡翼呢个比较肥美既部位都煮到好似鸡肉咁dry。虽然肉质真系煮得过晒火,但系避风塘既味道唔错。辣味同蒜味都够浓郁。豆腐咖啡豆腐味雪糕有好浓既豆腐味,而且好香滑好食!咖啡味道一般无咩惊喜。紫薯latte呢款紫薯latte系无加糖,所饮落去净系有紫薯原本既味道同埋牛奶既味。如果钟意饮甜野既朋友就可能会觉得太淡有d难入口。不过饮落就有少少渣唔够香滑。p.s. 如果大家系晚市与下午茶之前既时段walk in记得问清楚有咩食物系无得叫。
避风塘鸡翼
避风塘鸡翼