2017-11-24
因为一田大减价既关系,今日去左荃湾揾食,之前朋友提过呢间普洱既野饮好有特色,好值得试,所以就去试试8点几繁忙时间,出面排左成10个人,朋友见应该有排,所以就去洗手间,点知突然眨下眼就到我地,但要齐人先入得,所以只好等下啦入到去,都坐得迫,即使卡位都坐得唔舒服,跟住我地3个都叫左米线,有脆肉猪软骨酱卤米线,滇酱骨卤肉酱卤米线同韮菜饺滇酱骨酱卤通心米线,酱卤即系热捞米线,个人觉得通心米线几得意,几弹,但脆肉冇味,滇细骨ok,猪软骨ok, 韮菜饺冇韮菜味好淡,热捞米都好普通,有芽菜红萝卜丝青瓜丝一齐捞,但个汁得少少味,唔咸唔甜唔酸唔辣,可以填饱肚咁啰到万众期待既朱古力普洱,的确有普洱味底加上朱古力,出奇既夹同好有特色,真系出面揾唔到,但朋友杯热既就唔太饮得出普洱味,所以想试既朋友记住叫冻呀