2019-08-13 51 浏览
陈记烧鹅听就听得多,食就真系第一次食。 今日爸妈竟然话好想食烧鹅, 咁梗系带他们试下深井嘅陈记烧鹅啦!晚饭时段已经爆晒场, 好彩都系等咗一阵就有位, 真系好好彩。人少可以坐卡位,人多可以坐圆枱, 座位都 阔落。我们叫左个b餐,分别有半只烧鹅, 清蒸海斑 和姜葱肉蟹煲。烧鹅分量好足,烧到金黄色, 皮香肉嫩,当中仲带点juicy,味道刚好, 唔会太咸,非常滋味。而清蒸海斑都好大条, 鱼肉香滑,新鲜鲜甜, 烹调时间控制得非常好,一d都唔鞋,仲好有水准添。肉蟹好大只,个煲好似刚刚放得落。味道鲜甜惹味, 姜葱又多,非常足料, 呢个餐真系非常抵食。蒜蓉虾配糯米饭, 糯米饭用一个笼仔装住,卖相好靓好吸引。 虾嘅份量好足,精华比糯米饭吸晒,令到糯米饭更加烟韧鲜甜, 令人食到停唔到口。如果简单啲又唔想谂太多,其实叫呢个海鲜三宝系最抵, 又有海鲜食同时又可以食埋烧鹅, 一举两得你话几好。

人少可以坐卡位,人多可以坐圆枱, 座位都 阔落。

2019-08-04