2015-10-27 1302 浏览
难得一日请假,约左好友聚头食个晏:)铜锣湾Times后街原来多左唔少上楼食肆,今次就去左霎东街OLIV试下日式料理--霜月。时间唔多,但女仔聚头总有讲唔完既话题,揾间坐得舒舒服服实无死。重点呢到有屏风,好有私人空间,讲野大声少少都唔会嘈到人,但当然都唔好太过份啦XD我地叫左几个定食Share,可以试多几款嘛。每个SET都有机杂菜沙律、面豉汤、日式炖蛋,白饭连甜品。沙律唔太岩我呢D唔食菜既小朋友,友人已经帮我KO左。面豉汤好咸淡度岩岩好,豆腐滑嘟嘟,清新!日式炖蛋收埋唔少海鲜,值回票价。先黎个鱼生拼盘,我食左象拔蚌,好解甜爽口。吞拿鱼腩日本海胆丼,吞拿鱼腩舖满半个饭面,海胆占1/3,再加上少量配料,剩系气势都好有派头。我本身唔太食鱼生的,食左旧蛋XDDD连蛋都好味过人,Juicy有蛋味,渗返少少甜味,Like!牛肉香味烧定食大爱! 牛肉嫩口又炒得香喷喷,夹埋啖饮食真系有满足既感觉呀:)牛肉网烧定食其实都好食,牛肉烧得好香口又唔干,不过就被之前的比下去了。但如果本身钟意食牛既原味就拣呢个啦!最后黎左个寿司,又系生野,所以放弃左。我唔够饱(本身都食几多野的),所以加码左个稻庭乌冬,几乎系我一
难得一日请假,约左好友聚头食个晏:)

我地叫左几个定食Share,可以试多几款嘛。
每个SET都有机杂菜沙律、面豉汤、日式炖蛋,白饭连甜品
沙律唔太岩我呢D唔食菜既小朋友,友人已经帮我KO左。

面豉汤好咸淡度岩岩好,豆腐滑嘟嘟,清新!

日式炖蛋收埋唔少海鲜,值回票价。
先黎个鱼生拼盘,我食左象拔蚌,好解甜爽口。

我本身唔太食鱼生的,食左旧蛋XDDD

连蛋都好味过人,Juicy有蛋味,渗返少少甜味,Like!

但如果本身钟意食牛既原味就拣呢个啦!
最后黎左个寿司,又系生野,所以放弃左。

我唔够饱(本身都食几多野的),所以加码左个稻庭乌冬,几乎系我一个KO左^^"

汤底好浓郁,牛肉真系呢间餐厅既好物,反而乌冬就一般般,唔系唔好食,但平平无奇。
跟餐甜品清清地拣左柚子雪芭,清清地消消济。

友人既红豆雪糕都好香红豆香味,不过甜食我就麻麻地,口味既野XDDD

虽然价位唔平,但都叫价回票价,而且店员服务超好,地点就脚,坐位舒适宽敞,间唔中一次绝对食得过:)